Jonge honden cursus

“Een goed opgevoede en gesocialiseerde hond geeft vrijheid”.
Op deze slogan is HC Zutphen ingesprongen.
De jonge honden cursus is een cursus die aansluitend aan de puppy cursus gevolgd kan worden. Ook volwassen honden, die geen puppy cursus hebben gevolgd, kunnen hieraan deelnemen.

Waarom aansluitend aan de puppycursus?
Aan het einde van de puppy cursus komt de hond in de fase dat hij/zij zich gaat ontwikkelen tot een volwassen hond. Dit gaat vaak gepaard met puberaal gedrag. De hond is speels, gehoorzaamd slecht en probeert zijn /haar eigen gang te gaan. Vaak vinden bazen dit lastig/ moeilijk gedrag en hebben adviezen nodig om hier mee om te gaan.

Waarom kunnen ook volwassen honden deelnemen?.
Mogelijk spelen hier rangorde problemen of wil men in plaats van de gehoorzaamheids cursussen (A-B-C) een praktijk gerichte cursus volgen. Soms vindt men een diploma niet nodig of heeft men examenvrees.
De jonge honden cursus is een op de praktijk gerichte opvoedcursus, waarin trainings- en gedrags oefeningen in alle praktijk facetten aan de orde komen. Wij denken dan o.a. aan een op een dierenarts voorbereidende training, hoe ga je met je hond in een lift, hoe leer je trap lopen, hoe leer je de hond rustig in een auto blijven, restaurant training, vachtverzorging, voerbak training, negeren van fietser/ trimmer, hoe roep ik een loslopende hond bij me, stem gebruik, belonen enz.,onderwerpen eigenlijk te veel om allemaal op te noemen maar die wel belangrijk zijn.
Veel problemen ontstaan niet uit onwil van de baas, maar vaak omdat honden anders denken als wij mensen. Soms zijn wij niet zo consequent. Een hond houdt juist wel van duidelijk consequent gedrag. Ook aan dit probleem wordt aandacht besteed.

De jonge honden cursus is een hondencursus voor de jonge en oudere hond, groot of klein geen probleem, is niet rasspecifiek, ook de coctail d’amour kan meedoen

Kinderen/honden
Omdat jonge kinderen vaak geen overwicht op honden hebben en er dus rangorde problemen kunnen ontstaan is de deelname aan de cursussen op een minimum leeftijd van 15 jaar gesteld. In hoge uitzondering kan hiervan worden afgeweken. Aanwezige kinderen zijn tijdens de les wel welkom. Zij leren door te observeren hoe er met de hond om gegaan moet worden en zien u als goed voorbeeld.
Voor de grote en kleine gasten zijn er stoelen genoeg.