Club

Wij zijn een gezellige club mensen die gek op honden zijn. Omdat wij zo gek zijn op honden, zien wij ook het belang van een goed opgevoede hond in. Nu zijn er verschillende manieren om een hond op te voeden en om een hond te trainen.

 

Nog niet zo heel lang geleden werd er vanuit gegaan dat een hond met harde hand opgevoed en getraind moest worden. Deze methode is gelukkig achterhaald en nu kunnen we op een positieve manier onze hond(en) leren luisteren. Deze methode werkt goed voor de band tussen eigenaar en hond en hier hebben we gemiddeld 13 jaar plezier van. Een hond die niet bang voor ons is, die niet gefrustreerd is, maar die wel weet wat wij van hem/haar verwachten, is toch heel fijn.zaterdag 086


Om alle cursisten goed te begeleiden en veiligheid te waarborgen, maken wij onze groepen niet te groot en worden de cursussen gegeven op een veld dat aan de veiligheidseisen voldoet. Tevens vinden wij het ook heel belangrijk dat wij in ons – vaak haastige – bestaan, de tijd nemen om leuk om met onze hond(en) bezig te zijn.  Hondenclub Zutphen verzorgt hondensport: behendigheid en Flyball.
Uiteraard worden onze cursussen door getrainde en ervaren instructeurs/instructrices verzorgd. Al onze instructeurs/instructrices hebben een opleiding bij Cynophilia of O&O gevolgd.
Van tijd tot tijd organiseren wij lezingen en andere leuke evenementen waar iedereen aan deel kan nemen.
We verdiepen ons op deze manier in het wezen dat wij hond noemen. Hoe meer wij ons erin verdiepen, hoe meer wij onze hond en zijn/haar gedrag begrijpen en hierop in kunnen spelen. Wanneer u denkt: “Hé, deze manier van omgaan met mijn hond, spreekt mij heel erg aan!, dan wil ik u aanraden ons cursusaanbod te bekijken, om te zien of er wellicht voor u ook een DSC_0017geschikte cursus wordt gegeven.
Wanneer u heeft besloten om deel te nemen aan één van de cursussen, dan kunt u zich opgeven via het inschrijfformulier. Heeft u nog bepaalde vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard  contact met ons opnemen of uw vraag stellen via de email aan onze secretaris:

 
                                                                                           
 
 
Secretaris:
Jenny van den Bosch
Bartokstraat 8
7204 PP Zutphen
 06-45905532
e-mail: jenny@jvandenbosch.nl