A-cursus

      Voorlopig wordt er geen puppycursus of gehoorzaamheid gegeven bij hondenclub Zutphen                                                               

Inschrijfformulier-gehoorzaamheid
 
kosten: cursus van 10 lessen   
€ 55,00 + lidmaatschap hondenclub €20,00 per kalenderjaar

De  cursus plezier met je hond heeft vooral te maken met opvoeding van uw hond, terwijl de A-cursus gericht is op training van uw hond.

Wanneer u nu wilt dat u hond (nog) beter naar u gaat luisteren, als u de ambitie heeft om een bepaald niveau te halen op het gebied van Gedrag en Gehoorzaamheid of gewoon omdat u het gewoon leuk vindt om met uw hond bezig te zijn dan is de A-cursus een goed begin. Er wordt bij de A een begin gemaakt met oefeningen die ook onderdeel vormen van het G&G programma  alleen op een veel lager niveau. Oefeningen die behandeld worden zijn o.a.: Recht naast het linker been zitten, aandachtsoefeningen, staan, betasten, linker en rechter wendingen, liggen etc.
Het is niet noodzakelijk om de  cursus Plezier met je hond te hebben gevolgd alvorens met de A te beginnen maar het wordt wel ten zeerste aangeraden. Per slot van rekening kun je pas goed aan het werk met je hond als deze een goede opvoeding heeft gehad. Bij HC-Zutphen wordt op een hondvriendelijke manier gewerkt. Slaan schoppen of andere fysieke vormen van geweld worden niet getolereerd op het veld. Goed bedrag belonen en proberen het aller-leukste te zijn op het veld voor je hond zijn beproefde methodes die bij ons hoog in het vaandel staan. Ook als u niet de ambitie heeft om met uw hond op G&G niveau te gaan trainen in de toekomst dan is het volgen van een A-cursus toch aanbevelenswaardig.
Honden hebben behoefte aan geestelijke uitdaging, omdat ze anders geestelijk in sukkelen en daardoor kunnen vervallen in ongewenst en neurotisch gedrag. Het volgen van een trainingscursus biedt u de mogelijkheid om bezig te blijven met uw hond. U biedt uw hond geestelijk voer wat uiteindelijk ook zal leiden tot een verbetering van uw relatie met uw hond. De A-cursus wordt afgesloten met een club examen.