B-cursus

Gehoorzaamheid  

     Voorlopig wordt er geen puppycursus of gehoorzaamheid gegeven bij hondenclub Zutphen

                                                                

Inschrijfformulier-gehoorzaamheid

 kosten: cursus van 10 lessen   
€ 55,00 + lidmaatschap hondenclub €20,00 per kalenderjaar

Wanneer u in het bezit bent van de A-cursus biedt HC Zutphen de mogelijkheid om door te blijven trainen met uw hond.
De B-cursus is dan ook een logisch vervolg. Er worden dezelfde oefeningen als in de A worden aangeboden alleen wordt er meer verwacht van de combinaties (baas en hond) De lat wordt hoger gelegd en het programma wordt uitgebreid met nieuwe oefeningen.
Alles wordt wederom op een positieve manier gebracht, zodat de hond met plezier naar het trainingsveld toe gaat. Een grote tegenstelling met de A is, dat de hond bij meer oefeningen los is. De hond wordt geleerd, om op afstand oefeningen uit te voeren. Een hond die luistert op afstand kan van een grotere vrijheid genieten. U kunt dan bijvoorbeeld ook aan ander takken van hondensport die HCZ aanbiedt deelnemen zoals flyball en behendigheid. Hondensporten waarbij de hond, en ook de baas, zowel fysiek als mentaal wordt gestimuleerd. Ook de B-cursus wordt afgesloten met een club examen.

Als de groep er aan toe is wordt aan het einde van de cursus begonnen met het apporteren. Zie de beschrijving van de C-Cursus. Dit is in de B-cursus nog geen examenoefening maar een voorbereiding op de C-Cursus