C-cursus

 Gehoorzaamheid 

 

              Voorlopig wordt er geen puppycursus of gehoorzaamheid gegeven bij hondenclub Zutphen                                           

inschrijfformulier-gehoorzaamheid

kosten: cursus van 10 lessen   
€ 55,00 + lidmaatschap hondenclub €20,00 per kalenderjaar

Zoals alle gehoorzaamheid basis cursussen bij ons, wordt ook de C-cursus op een leuke manier voor de baas en hond gegeven.

Je kan hier aan meedoen zodra je het B diploma bezit.

Het verschil met de B is dat de hond weer wat netter moet volgen, het blijf weer wat langere duurt en op iets meer afstand, het voorkomen op wat grotere afstand. Het staan een lijn lengte van de baas wordt. Bij het betasten de hond wat rustiger moet zijn.

Nieuw tijdens deze cursus is het zit tijdens het volgen. De hond krijgt het commando zit terwijl de baas gewoon doorloopt. Ook nieuw is het terugsturen naar de plaats. De hond gaat af in een vak. De baas loopt zo ongeveer een meter of 15 weg. Hij/Zij roept de hond en deze moet aan zijn of haar voet komen. Daarna wordt de hond naar het vak gestuurd. Ook nieuw is hier het apporteren. De hond zit, de baas brengt het apporteer blok of dummy 10 meter verder, hij/zij legt het blok neer en loopt vervolgens nog eens 10 meter door. Hij/zij draait zich om en geeft de hond het commando: ‘Apport’ de hond brengt nu snel het blok naar de baas. Vervolgens geeft de hond het blok aan de baas en gaat netjes aan zijn/haar voet zitten.