Behendigheid

Agility

Behendigheid of “Agility” is een hondensport die in Nederland steeds meer enthousiaste beoefenenaars krijgt. De behendigheidsport is geschikt voor bijna alle soorten honden of het nu een rashond of een rasloze hond is. Alleen zeer zware honden of dogachtigen, kunnen deze sport beter mijden. Naast de lichaamsbouw, de kracht en de wendbaarheid van de honden zijn ook andere eigenschappen belangrijk om te bepalen of je hond geschikt is voor behendigheid, dus ook belangrijk zijn volgzaamheid, dapperheid, een goed evenwichtsgevoel, intelligentie en nauwkeurigheid. Voor de training van behendigheid moet de hond eerst volledig zijn uitgegroeid.

Dat betekent voor kleine honden vanaf minimaal 12 maanden en grotere honden toch wel 15 maanden oud moeten zijn. De sprongen mogen in ieder geval pas op latere leeftijd worden getraind omdat pas dan het skelet en spierweefsel van de hond voldoende is ontwikkeld

De sport biedt de honden een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met hun baas (“Handler”) actief bezig te zijn. Ook de baas zal in conditie moeten zijn om met de hond te trainen en eventueel wedstrijden te lopen. De toeschouwer zal met genoegen en bewondering de sprongen en de kunsten bekijken die de hond zonder enige moeite lijkt te beheersen. Maar het belangrijkste van behendigheid “Agility” is dat hond en baas “Handler” als een team optreden en elkaar steeds beter zullen leren begrijpen

Het behendigheid “Agility” parcours.
Bij behendigheid gaat het erom dat de hond een parcours van ongeveer 20 hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider / baas ook wel “Handler” genoemd mag zijn hond tijdens het mee rennen van het parcours doormiddel van stem en door gebaren aanwijzingen geven.

 

Training HC Zutphen

Startcursus behendigheidIedereen die zich aanmeldt voor behendigheid moet vanaf nu eerst de beginnerscursus op de donderdagavond volgen.
In deze cursus van 10 weken leren u en uw hond de toestellen aan. In de groep op de woensdagavond is hier te weinig tijd voor en dat is jammer voor uw hond.
In tegenstelling tot de woensdagavond groep is er voor de beginnersgroep geen constante instroom mogelijk. In een kleine groep gaat u de toestellen aanleren.
U bent uiteraard eerst van harte welkom om op de woensdagavond te komen kijken of behendigheid u wat lijkt.
Via het aanmeldformulier kunt u zich dan aanmelden voor de beginnersgroep.
Startdata zijn:
Donderdag 15 februari om 19.30 uur
Donderdag 10 mei om 19.30 uur

De cursisten worden om 19.15 uur verwacht omdat het opbouwen van het parcours een onderdeel van de les is. Dit gebeurt samen! Na afloop van de les wordt er ook weer samen opgeruimd.

Kosten van deze cursus: € 50 (wordt verrekend als u doorgaat op de woensdagavond)
Lidmaatschap HC Zutphen € 20 per kalenderjaar.

Na deze 10 lessen kunt u in de woensdagavond groep instromen.

Op woensdagavond is er op het veld van HC Zutphen training voor Agility
Deze lessen zijn voor honden die de toestellen al kennen.
Tijden: Van 19.00 – 20.00 uur en 20.00- 21.00 uur is er training. ( Tussen 18.30 en 19.00 uur wordt er gezamenlijk het parcours opgebouwd en na de training ruimen we gezamenlijk op.)

Ons streven is om met de gevorderden af en toe mee te kunnen doen met onderlinge wedstrijden en de liefhebbers kunnen uiteraard verder in de wedstrijden.

Er wordt zoveel mogelijk individueel gewerkt, er kan op ieder moment ingestroomd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met;
Jenny van den Bosch
Bartokstraat 8
7204 PP Zutphen
0575-527397 / 0645905532
jenny@jvandenbosch.nl

Voor een inschrijfformulier: zie pagina inschrijfformulieren