Behendigheid

Agility

Behendigheid of “Agility” is een hondensport die in Nederland steeds meer enthousiaste beoefenaars krijgt. De behendigheidsport is geschikt voor bijna alle soorten honden of het nu een rashond of een rasloze hond is. Alleen zeer zware honden of dogachtigen, kunnen deze sport beter mijden. Naast de lichaamsbouw, de kracht en de wendbaarheid van de honden zijn ook andere eigenschappen belangrijk om te bepalen of je hond geschikt is voor behendigheid, dus ook belangrijk zijn volgzaamheid, dapperheid, een goed evenwichtsgevoel, intelligentie en nauwkeurigheid. Voor de training van behendigheid moet de hond eerst volledig zijn uitgegroeid.

Dat betekent voor kleine honden vanaf minimaal 12 maanden en grotere honden toch wel 15 maanden oud moeten zijn. De sprongen mogen in ieder geval pas op latere leeftijd worden getraind omdat pas dan het skelet en spierweefsel van de hond voldoende is ontwikkeld

De sport biedt de honden een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met hun baas (“Handler”) actief bezig te zijn. Ook de baas zal in conditie moeten zijn om met de hond te trainen en eventueel wedstrijden te lopen. De toeschouwer zal met genoegen en bewondering de sprongen en de kunsten bekijken die de hond zonder enige moeite lijkt te beheersen. Maar het belangrijkste van behendigheid “Agility” is dat hond en baas “Handler” als een team optreden en elkaar steeds beter zullen leren begrijpen

Het behendigheid “Agility” parcours.
Bij behendigheid gaat het erom dat de hond een parcours van ongeveer 20 hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider / baas ook wel “Handler” genoemd mag zijn hond tijdens het mee rennen van het parcours doormiddel van stem en door gebaren aanwijzingen geven.

 

Training HC Zutphen

Startcursus behendigheid

Het is het meest ideaal dat iedere hond die aan behendigheid gaat beginnen start in deze cursus..
In deze cursus van 10 weken leren u en uw hond de toestellen aan. In de groep op de woensdagavond is hier te weinig tijd voor en dat is jammer voor uw hond.
In tegenstelling tot de woensdagavond groep is er voor de beginnersgroep geen constante instroom mogelijk. In een kleine groep gaat u de toestellen aanleren.
U bent uiteraard eerst van harte welkom om op de woensdagavond te komen kijken of behendigheid u wat lijkt.
Via het aanmeldformulier kunt u zich dan aanmelden voor de beginnersgroep.
Startdata zijn:

 22 maart 2021 (9 lessen)
   6 september 2021 (10 lessen)


 
Maandag

De cursisten worden 15 minuten voor de les verwacht omdat het opbouwen van het parcours een onderdeel van de les is. Dit gebeurt samen! Na afloop van de les wordt er ook weer samen opgeruimd.

Kosten van deze cursus: € 55,00 
Lidmaatschap HC Zutphen € 20 per kalenderjaar.

Na deze 10 lessen kunt u in de woensdagavond/donderdagavond groep instromen.

 

Training  Behendigheid

  • Woensdagavond  19.00 en 20.00 uur
  • Donderdagavond 19.00 – 20.00 uur
  • Vrijdagavond wedstrijdtraining  19.00 uur en 20.00 uur .                                 (De vrijdagavond is in principe vol)
    Kosten : € 60,00 per kalenderjaar, € 40,00 per half kalenderjaar, contributie hondenclub  €20,00 per kalenderjaar

 

Voor de eerste les bouwen we gezamenlijk op en na de tweede les wordt er gezamenlijk opgeruimd.

Er wordt zoveel mogelijk individueel gewerkt, er kan op ieder moment ingestroomd worden.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met;
Jenny van den Bosch
Bartokstraat 8
7204 PP Zutphen
0575-527397 / 0645905532
jenny@jvandenbosch.nl

Inschrijfformulier-behendigheid

Inschrijfformulier-behendigheid 2021